16 Aralık 2011 Cuma

İSTANBUL OTELLERİ PAHALILIKTA DÜNYA 10’UNCUSU

Almanya'nın önde gelen otel fiyatlarını karşılaştırma sitelerinden “hotel.de” tarafından dünyanın en pahalı otellerinin bulunduğu şehirler hakkında hazırlanan listede İstanbul'daki oteller ilk onda yer aldı. Onuncu sıradaki İstanbul’da ortalama fiyat 89,11 avroya çıktı. New York'un birinci olduğu hotel.de listesinde Tokyo ikinci ve Rio de Janeiro da üçüncü sırada.

Otel fiyatlarını karşılaştırmanın yanı sıra rezervasyon yapma imkanı da sunan sitenin hazırladığı listede en pahalı otellerin bulunduğu şehir ise fiyat artışında birinci sırada yer alan New York oldu.

İstanbul'un pahalılıkta onuncu sırada yer aldığı listede Tokyo ikinci ve Rio de Janeiro da üçüncü oldu. Alman otellerinin yer almadığı listede Zürih ise rezervasyon fiyatlarıyla altıncı en pahalı şehir oldu.

hotel.de'nin açıklamasında otel ücretlerinin dünya genelinde artma trendine girdiğine dikkat çekilirken, New York'da ortalama konaklama fiyatının geçen yıla kıyasla yüzde 8,88 artarak 208,96 avroya ulaştığı belirtildi. İkinci sıradaki Tokyo'da ortalama oda fiyatının 168,85 avroya yükseldiği belirlenirken, Zürih'de 150,58 avro ve İstanbul'da ise 89,11 avroya çıktığı görüldü. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder