16 Aralık 2011 Cuma

Dev otel markaları bir araya geldi, kredi kartı sistemini yeniden yarattı

Aralarında dünyanın en önemli otel gruplarının bulunduğu Yeni Nesil Otel Teknolojileri (HTNG) adlı oluşum tüm teknoloji sağlayıcıları, dağıtım kanallarını ve ödeme sürecini sağlayan şirketleri devre dışı bırakacak yeni bir sistem kuruyor. Kredi kartı işlemlerinin tek ve sağlıklı bir sistem üzerinden yapılmasını öngören sistem dünya turizm sektörünün ticari yapılanmasını yeniden şekillendirecek. 



TurizmGüncel


Dünyanın en büyük otel grupları kredi kartı bilgileriyle ilgili güvenlik sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için bir araya geldi. Dünyanın en büyük otel markaları bir araya gelerek Yeni Nesil Otel Teknolojileri (HTNG) adlı kar gözetmeyen bir grup oluşturdular. HTNG kredi kartı kullanımının otelcilik sektöründe son yıllarda çok fazla artması nedeniyle güvenlik sağlamanın çok zorlaşması ve kredi kartı bilgileri için güvenlik sağlama maliyetlerinin çok yükselmesi gibi sorunları çözmeyi hedefliyor.

Otelcilik sektöründe kredi kartı işlemleri adına güvenlik sağlamak çok daha zor. Çünkü rezervasyon sürecinde kredi kartı bilgileri pek çok farklı şirketin sisteminden geçiyor. Ayrıca haftalarca, aylarca ta ki müşteri otelden ayrılıp son fatura da kesilene kadar şirketlerde kalıyor.

Bu nedenle de hemen her şirket kendine özgü bir krediş kartı güvenliği sistemi geliştirmiş durumda. Tek başına çoğu çok başarılı olan bu sistemler iş şirketlerarası bilgi alışverişi ya da işbirliğine geldiğinde ise sorun çıkarıyorlar. Bu da hacklenmeye ve hırsızlığa imkan tanıyan bir zaaf yaratıyor. Bu nedenle çoğu üçüncü parti kredi kartı sistemi üzerinde hiçbir kontrolü olmayan büyük otel şirketlerinin güvenlikten sorumlu yöneticileri bir araya geldiler ve bir HTNG Güvenli Ödeme Sistemi tasarladılar. Bu şekilde otelcilik sektörünün tek bir sistem üzerinden kredi kartı işlemlerini yapması adına ilk etkili adım atılmış oldu.

HTNG Güvenli Ödeme Sistemi, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'daki birçok üst seviye otel markasının bilgi teknolojisi uzmanı tarafından yaratıldı. Sistemin deneme süreci start aldı bile. Bu süreçte dünya otelcilik devleri sisteme dahil olup kullanmaya başlayacaklar. HTNG üyesi olan tüm şirketler sistemin ilerleyişini bilgisayarlarından takip edebilecekler. Sisteme teknoloji sağlayıcılar, dağıtım kanalları ve ödeme sürecini sağlayan şirketler kesinlikle giremeyecekler.

Sistem 30 gün boyunca test edilecek. Aynı zamanda eksik yanları, standartları ortaya net bir şekilde konacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder